Vánoční deprese? Zatočte s ní v Podnikině

Kultura Kultura
19. 12. 2014 12:26
Od Štědrého dne do Silvestra pořádá nové pražské kino sérii projekcí s napovídajícím názvem Vánoční deprese.
Anatomie pavouka.
Anatomie pavouka. | Foto: Nutprodukce

Praha - Nové alternativní kino, které sídlí ve známém klubu Podnik v Praze na Vltavské, nabídne sérii projekcí s názvem Vánoční deprese. Od 24. do 31. prosince tam najdou milovníci filmu místo, kde bude zaručeně antivánoční a antisilvestrovská nálada podpořená vybranou depresivní dramaturgií filmů.

Vánoční deprese
Autor fotografie: jeden svět

Vánoční deprese

24.12. ANTIVánoce: Anatomie Pavouka (od 23:00, zdarma)
25.12. Velká noc
26.12. Hořící keř
27.12. Show!
28.12. Lovu zdar!
29.12. Gottland
30.12. Jáma
31.12. ANTISilvestr: Velká noc (od 23:00, zdarma)

Kromě Štědrého dne a Silvestra začínají projekce ve 20:00.

Na Štědrý den od 23 hodin je v Podnikině možné vidět existenciálně laděný loutkový film Anatomie Pavouka debutujícího režiséra Vojtěcha Kisse, v dalších dnech pak přijdou na řadu série Hořící keř, povídkový film Gottland na motivy bestselleru Mariusze Szczygiela nebo také noční film o nočních lidech - Velká noc Petra Hátleho, která se bude promítat na Silvestra. Projekce v posledním případě proběhne cíleně přes půlnoc, a silvestrovské oslavy mohou tak diváci zcela ignorovat.

“Vytvořili jsme takový depresivně upřímný program. Žádné pozitivní přání veselých a šťastných svátků, ale upřímná deprese z nich. Dokonce bude fungovat i kavárna a svoje nešťastné osudy mohou diváci zapíjet dobrým pitím,” říká zakladatel Podnikina Filip Kršiak.

 

Právě se děje

Další zprávy