V Praze dnes vystoupí filmový hudební skladatel Ennio Morricone. Prý už opravdu naposledy

ČTK ČTK
16. 10. 2017 8:20
Italský filmový hudební skladatel Ennio Morricone bude dnes popáté koncertovat v pražské O2 areně. Nový koncertní program představí v české metropoli za doprovodu Českého národního symfonického orchestru. Čtyři předchozí pražské koncerty byly vyprodány a plno bude i tentokrát. Osmaosmdesátiletý hudebník podle pořadatelů koncertu v metropoli vystoupí naposledy.
Ennio Morricone.
Ennio Morricone. | Foto: ČTK

Italský filmový hudební skladatel Ennio Morricone se dnes představí v O2 areně, kde bude dirigovat Český národní symfonický orchestr.

V Praze se Morricone představil naposledy  4. února. Na koncertu, který byl součástí turné 60 Years of Music World Tour, osmaosmdesátiletý hudebník vedl také Český národní symfonický orchestr.

Podpořil ho mnohočlenný pěvecký sbor a sólové zpěvačky - portugalská zpěvačka Dulce Pontesová a italská sopranistka Susanna Rigacciová. Včetně přídavků zazněly tři desítky známých filmových melodií.

Skladatel během své kariéry zkomponoval hudbu k více než 500 filmům. Za hudbu k filmu Osm hrozných získal nejprve Zlatý glóbus, později britské ocenění Bafta a nakonec Oscara.

Udělení Oscara zvedlo zájem i o ČNSO, který často koncertuje v zahraničí nebo doprovází další světoznámé umělce, například tenoristu Andreu Bocelliho.

Ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL) ocenil Morriconeho cenou Artis Bohemiae Amicis, která je udělována osobám, jež cílevědomě přispěly nebo přispívají k šíření dobrého jména české kultury.

 

Právě se děje

Další zprávy