V Plzni začala Živá ulice, velká přehlídka hudby, divadla i mladé módy

ČTK ČTK
10. 7. 2017 16:11
Západočeská metropole Plzeň zve do ulic fanoušky divadla, hudby i mladé módy. Festival Živá ulice až do srpna nabídne desítky koncertů, divadelních představení, výstav i program pro děti, které si budou moci vyzkoušet profesi herce či režiséra. Festival je zdarma.
Amanitas Fire Theatre se v Plzni představí 12. 7.
Amanitas Fire Theatre se v Plzni představí 12. 7. | Foto: Živá ulice

Na šesti místech Plzně začal šestý ročník festivalu Živá ulice. Přehlídka hudby a divadla nabídne rock, jazz, swing, pop, představení pod širým nebem, design, autorskou módu a letní kino. Všechny akce jsou zdarma. 

"Začínáme třídenním divadelním blokem. Prostřední blok od 11. do 20. srpna bude patřit hudbě a akci zakončí 3. září festival polévky," řekl mluvčí Filip Koryta. 

Divadelní představení se odehrávají v Mlýnské strouze. Vystoupí tu sedm souborů - nový cirkus a akrobati i žongléři.

Od pondělí 14. srpna se festival rozšíří k Brance a po roční pauze se vrátí na venkovní zahrádku klubu Zach’s Pub, která se kultuře otevře 15. srpna. Velké koncerty budou od středy do soboty na náměstí Republiky, kam chodí tisíce lidí. O hudební program se pak postarají například The Prostitutes, Role, Houpací koně, Fast Food Orchestra nebo písničkář Thom Artway

Součástí festivalu budou Fashion Days - dva dny autorské módy a designu na náměstí. Šafaříkovy sady provoní food festival národnostních menšin Babylon na Plotně, prostor okolo Proluky pak bude patřit dětem. Vůbec poprvé tam pro ně vznikne Loutkoviště, tedy originální konstrukce loutkových divadýlek, kde si mohou vyzkoušet profesi herce, režiséra nebo hudebníka. 

 

Právě se děje

Další zprávy