V Divadle Husa na provázku končí ředitel Morávek. Zaměstnancům se nelíbil styl jeho práce

ČTK ČTK
5. 5. 2017 10:40
V brněnském Divadle Husa na provázku po 12 letech končí po nátlaku zaměstnanců umělecký šéf a režisér Vladimír Morávek. Rozhodl se dát výpověď.
Vladimír Morávek
Vladimír Morávek | Foto: ČTK

V brněnském Divadle Husa na provázku končí po dvanácti letech umělecký šéf Vladimír Morávek. Vyhověl přání zaměstnanců, kterým se nelíbil jeho hektický styl práce. Po nátlaku se sám principál rozhodl dát výpověď. "Ano, je to tak. V poslední den letošního roku končím," potvrdil Morávek deníku MF Dnes, který s informací přišel.

Miroslav Donutil ukončil na konci roku své působení v Národním divadle 600. představením Sluhy dvou pánů.
14:30
Miroslav Donutil ukončil na konci roku své působení v Národním divadle 600. představením Sluhy dvou pánů. | Video: Jolana Voldánová

Podle zdroje redakce, který si nepřál být jmenován, se kromě čtyř herců celý soubor podepsal pod dopis Morávkovi. V něm zaměstnanci divadla včetně techniků vyjádřili nespokojenost s jeho vedením a žádali, aby post převzal někdo jiný.

K nastalé situaci i budoucnosti slavné brněnské scény konkrétní oficiální informace chybějí. "Divadlo Husa na provázku spadá pod Centrum experimentálního divadla, a je tedy v kompetenci jeho ředitele Petra Oslzlého řešit personální záležitosti," řekl deníku mluvčí brněnského magistrátu Filip Poňuchálek. Právě Brno je zřizovatelem divadla.

Zatím ani není jasné, kam se bude ubírat další profesní život Vladimíra Morávka. "Tuším, kam to bude. Jen musím ještě počkat, až se všechny siločáry správně protnou," poznamenal Morávek.

Morávek Divadlo Husa na provázku od roku 2005 zviditelnil nejen svými montážemi z textů Václava Havla, jimiž se přičinil o mravní konzistenci divadla, které už před rokem 1989 tajně inscenovalo jeho hry, ale také rozsáhlými divadelními projekty, například Sto roků kobry, Perverze v Čechách nebo Čapek (Čapkové) na provázku. 

 

Právě se děje

Další zprávy