V Česku zazní: Protřepat, nemíchat

ČTK
31. 1. 2006 17:00
Praha - V Praze se právě začalo natáčet jedenadvacáté dobrodružství nejslavnějšího Brita.
Daniel Craig - Bond pro 21. století
Daniel Craig - Bond pro 21. století | Foto: Profimédia

Barrandovský tým nyní pracuje na stavbě interiérů knihovny, hotelu, bytu i Casina Royale, kde se bude agent 007 - James Bond pohybovat. Zatím, do poloviny února, se bude natáčet v modřanských ateliérech a také ve Strahovském klášteře.

Štáb se pak přesune na Bahamy; a začátkem března začne pracovat právě ve třech ateliérech na Barrandově. "Už brzy se tu ocitne americký štáb filmu režiséra Martina Campbella," dodává mluvčí studia Dušana Chreneková.

"Bude to vůbec poprvé, kdy se Bond postaví před filmovou kameru v České republice," dodává. Natáčení potrvá půl roku, premiéra se plánuje už na listopad; české publikum snímek uvidí od 11. ledna 2007.

Točit se bude také v Itálii a Anglii; v Česku pak kromě centra Prahy i v nemocnici v Plané u Mariánských Lázní, Karlových Varech a na hradě Loket. Služby štábu, zhruba z poloviny českému, zajišťuje společnost Stillking Films. Na plátně se v menších rolích objeví rovněž domácí herci a několikatisícový kompars.

Roli legendárního britského tajného agenta získal britský herec Daniel Craig, který 2. března oslaví osmatřicetiny; bude už
jeho šestým představitelem.

 

Právě se děje

Další zprávy