Zemřel herec Ray Stevenson. Proslavily ho seriály i filmy o Thorovi

ČTK Kultura ČTK, Kultura
23. 5. 2023 9:25
Ve věku 58 let zemřel herec Ray Stevenson, který se objevil v oblíbených televizních seriálech Řím, Vikingové nebo Dexter. Britský umělec narozený v Severním Irsku byl známý také díky rolím ve filmech o Thorovi. Úmrtí potvrdila serveru BBC americká společnost Viewpoint, která herce zastupovala. Další informace neuvedla.
Herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let.
Herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. | Foto: ČTK

Příčina smrti nebyla zveřejněna, podle BBC byl ale hospitalizován během natáčení na italském ostrově Ischia, kde pracoval na akčním filmu Cassino in Ischia.

Stevenson se narodil v Severním Irsku, v osmi letech se však přestěhoval do Anglie. Stát se hercem se rozhodl poté, co viděl kolegu Johna Malkoviche v jednom z divadel v londýnském West Endu. Ray Stevenson následně vystudoval herectví na divadelní škole Bristol Old Vic, jedna z jeho prvních televizních rolí byla v dramatu The Dwelling Place. Později se objevil v mnoha britských seriálech.

V roce 2004 ztvárnil rytíře Dagoneta ve velkorozpočtovém hollywoodském filmu Král Artuš po boku herečky Keiry Knightley. Objevil se také v úspěšných marvelovkách o Thorovi, kde hrál asgardského válečníka Volstagga, nebo loni v bollywoodském titulu RRR. Diváci ho ještě uvidí v připravovaném seriálu ze světa Star Wars od streamovací služby Disney+ s názvem Ahsoka, který by měl mít premiéru letos. Stevenson v něm hraje temného mistra Jedi Baylana Skolla.

Zesnulému herci na sociálních sítích vzdali hold jeho kolegové. Herečka Rosario Dawson, která se po Stevensonově boku objeví v seriálu Ahsoka, na Instagramu napsala, že to byl velký muž a že je jeho smrtí udivená. Režisér James Gunn, jenž se podílel na produkci druhého filmu o Thorovi, napsal, že se zesnulým hercem byla radost pracovat.

 

Právě se děje

Další zprávy