United Islands: Možná zavřeme krám

ČTK, kul
26. 6. 2006 11:00
Praha Pořadatelé největší hudební open air přehlídky v metropoli tvrdí, že se po letošním ročníku dostali do existenčních problémů.
Placebo, jedna z hvězd Ostrovů...
Placebo, jedna z hvězd Ostrovů... | Foto: Michal Pařízek

Letos přišlo na přehlídku United Islands of Prague nabitou hvězdami zhruba 15 tisíc posluchačů, což je proti předchozímu ročníku dvojnásobek. Přesto návštěvnost zůstala hluboko pod očekáváním organizátorů; každopádně to byla si polovina toho, co potřebovali k aspoň vyrovnanému rozpočtu.

... stejně jako Khaled...
... stejně jako Khaled... | Foto: Michal Pařízek

"Obětoval jsem letošnímu ročníku snad všechno. Na konci festivalu je jasné, že jsme se dostali do existenčních problémů," prohlašuje David Gaydečka, který přehlídku letos uspořádal už potřetí. Za důvod potíží označil kromě počtu návštěvníků zejména to, že se nepodařilo získat generálního sponzora.

Jinak prý nemuseli řešit žádné větší excesy s návštěvníky ani kapelami. Desetidenní přehlídka skončila v neděli na Branické louce u Vltavy v Praze.

... a Rachid Taha
... a Rachid Taha | Foto: Aktuálně.cz

Hlavními hvězdami byly na rockové scéně britská kapela Placebo, na scéně world music alžírský zpěvák Khaled a mezi jazzmany americké trio Medeski, Martin & Wood. Na festivalových scénách celkem vystoupilo přes 100 kapel, interpretů a dýdžejů z 20 zemí.

Dějištěm festivalu na vltavských ostrovech a březích, který je největší hudební open air přehlídkou v metropoli, byly kromě Branické louky dále Střelecký ostrov a Žofín; vedlejší scénou pro začínající kapely pak Palackého náměstí.

Speciálním doprovodným programem přehlídky bylo krátké turné českých kapel Cocotte Minute, Ahmed má hlad, Už jsme doma a MCH Band po Ukrajině a Bělorusku. Naopak z Běloruska do Prahy přijela skupina N.R.M.

 

Právě se děje

Další zprávy