Vieweghův deník vyjde v květnu

MaM, ČTK
15. 11. 2005 14:00
Varšava - Úspěšný český spisovatel Michal Viewegh si poprvé v životě píše deník. Čtenáři by jeho stránkami mohli listovat v květnu.
Spisovatel Michal Viewegh
Spisovatel Michal Viewegh | Foto: Aktuálně.cz

"Bude se to zřejmě jmenovat Báječný rok s podtitulem Deník 2005," prozradil Viewegh ve Varšavě, kam zavítal při příležitosti vydání polského překladu tří svých dřívějších knih - Báječná léta pod psa, Výchova dívek v Čechách a Román pro ženy.

Poslechněte si audio:

"V názvu nové knihy je lehká ironie. Jako byla Báječná léta pod psa, nebo Báječná léta s Klausem, tak i tento rok, ostatně stejně jako každý rok každého člověka, měl chvíle krásné i méně hezké," dodal autor."Letos se nám narodilo dítě, dělali jsme nový film, vydal jsem novou knížku," připomněl některé události. Viewegh v posledních měsících prý také pracoval na scénáři k filmu, který vznikal podle jeho knihy Účastníci zájezdu."Nový film by měl mít premiéru v dubnu," poznamenal Viewegh, jenž se od ledna úspěšně vyhýbal novinářům.

Viewegh je také jedním ze tří autorů, kteří budou i nadále vydávat u nakladatelství Petrov, které pozastavilo až na výjimky svou činnost.

 

Právě se děje

Další zprávy