Vánoční lidová řemesla v brněnském muzeu

ČTK, MaM
9. 12. 2005 19:00
Brno - Se širokou škálou tradičních lidových řemesel se budou moci po celý víkend seznámit návštěvníci brněnského Technického muzea v Purkyňově ulici.

Desítky rukodělných výrobců v něm budou před zraky diváků vyrábět různé druhy vánočních ozdob a pochutin, chybět nebudou ani betlémáři. Akci, jejímž účelem je ukázat rukodělnou výrobu spojenou s adventem a Vánocemi, bude možné zhlédnout v sobotu a neděli vždy od 09:00 do 17:00.

Budova muzea se ve dnech 10. a 11. prosince promění ve velkou řemeslnou uličku. Návštěvníci se tak budou moci seznámit s prací uměleckých kovářů, řezbářů nebo dráteníků. Svůj um předvedou i ženy zabývající se paličkováním, pečením a zdobením pochutin z vizovického těsta a perníků, chybět nebudou ani výrobci vánočních ozdob z materiálů, jako je dřevo, sláma nebo šustí. Některá řemesla si budou moci zájemci vyzkoušet, výrobky budou ve většině případů i na prodej.

Vánocemi muzeum ožilo už začátkem týdne, kdy otevřelo interaktivní expozici věnovanou historii perníkářské výroby. Tuto přehlídku doprovodí řada zábavných aktivit, které ocení především děti. Lidová řemesla i vánoční perníky budou k vidění až do konce ledna 2006.

 

Právě se děje

Další zprávy