V Praze to roztočí Emigranti i Anna Polívková

Kultura Kultura
16. 4. 2010 12:35
Česká taneční platforma rekapituluje uplynulý rok
Foto: Divadlo Ponec

Praha - Česká taneční platforma opět představí nejnovější díla z oblasti současného tance vzniklá v České republice. Přehlídku - jejíž 16. ročník má podtitul Roztočte to s námi - v pátek zahájí představení Emigrantes souboru VerTeDance, začíná v 16 hodin v Divadle Archa.

Večer pak diváci v divadle Ponec zhlédnou představení laureátky Ceny SAZKY za "objev v tanci" Lenky Bartůňkové Ryba.

Festival potrvá do 20. dubna a další program se odehraje kromě zmíněných scén také v klubu Roxy/NoD, Studiu Alta a synagoze na Palmovce. Na programu je celkem 17 děl, letošní ročník podle pořadatelů reflektuje snahu umělců o propojení různých tanečně-divadelních žánrů.

Platforma nabídne divákům příležitost zhlédnout v krátkém časovém úseku různorodý výběr tanečních představení. Uvede například inscenaci Případy doktora Toureta, ve které herečka a mamimka Anna Polívková kombinuje herectví, improvizaci, tanec, pohyb i pantomimu.

Volnou inspirací pro "přehlídku osamělých charakterů" byla kniha neurologa Olivera Sackse Muž, který si spletl svou ženu s kloboukem. Líčí příběhy lidí, jimž se východiskem z problémů stávají různé formy tvorby, často právě tanec.

Site specific projekt Echoes taneční skupiny ME-SA publikum zavede do synagogy na Palmovce. Diváci mohou zhlédnout inscenaci 100 Wounded Tears, která si loni odnesla ocenění kritiků na Fringe Festivalu v Edinburghu.

Vstupenky od 90 Kč jsou v prodeji v divadlech Ponec, Archa, Roxy a Celetná a také v sítích Ticketpro a Ticketstream. Informace o programu najdete na http://www.tanecniplatforma.cz/.

 

Právě se děje

Další zprávy