FOTO Tim Burton představuje své temné radosti v Praze

Podívejte se na pražskou výstavu Tima Burtona.
V gotickém Domě U Kamenného zvonu, který provozuje Galerie hlavního města Prahy, začíná výstava Tim Burton a jeho svět.
Jeho svět vás uvítá hned při vstupu. Interiérem inspirovaným estetikou Burtonových animovaných filmů.
Vizuál výstavy má na svědomí studio Olgoj Chorchoj.
Burtonův mozek.
Foto: HN - Matej Slávik
Vojtěch Marek Vojtěch Marek
27. 3. 2014 14:34
Podívejte se na výstavu Tim Burton a jeho svět v Domě U Kamenného zvonu. Expozice ve třech podlažích představuje na pět stovek děl slavného filmového režiséra a výtvarníka i básníka.

Fotogalerie - Hororový, fantaskní a groteskní svět filmového režiséra Tima Burtona představuje výstava v Domě U Kamenného zvonu na Staroměstském náměstí, která se pro veřejnost otevře v pátek 28. března.

Expozice ve třech podlažích gotického domu představuje na pět stovek děl - kresby, fotografie, loutky, makety, filmy, 150 exponátů z nich ještě nebylo nikdy vystaveno, řekla dnes novinářům kurátorka výstavy Jenny He, která připravila již několik Burtonových výstav v evropských i amerických městech.

Práce, které ještě nebyly zveřejněny, se podle pořadatelů Burton rozhodl v Praze ukázat díky svému okouzlení českým loutkářským uměním. K těm, kdo ovlivnili jeho práci, řadí českého filmového režiséra Karla Zemana. Má rád také tuzemské surrealisty, obdivuje tvorbu Jana Švankmajera, s nímž se má při svém současném pobytu v Praze setkat.

 

Právě se děje

Další zprávy