Supermana čekají náhlé změny. Odchází z Daily Planet

Kultura Kultura
24. 10. 2012 9:47
Nová dobrodružství slavného superhrdiny mají být plná překvapivých zvratů

Praha - Superman, hvězda společnosti DC Comics, respektive jeho alter ego Clark Kent, skončil s prací pro noviny Daily Planet. Stane se tak v novém příběhu, který brzy vyjde v tištěné i elektronické podobě. Přiměje ho k tomu sloučení novin s obří mediální korporací Galaxy Broadcasting.

Foto: Aktuálně.cz

„Byl jsem novinářem zatím jenom pět let. Proč jsem to teda já, kdo zní jako přestárlá inkoustem postříkaná troska, která věří, že zprávy by měly být o - no, já nevím - zprávách?" ptá se superhrdina, jenž neví, že se žurnalistice věnuje již mnoho desetiletí. Server Newsarama přinesl obrázek z této příběhové linie v pondělí 22. října.

Za zvratem stojí nový autor slavného komiksu Scott Lobdell, který svým čtenářům slíbil mnoho zajímavých revizí.

„Tohle se stane, když sedmadvacetiletej chlap sedí za stolem a musí poslouchat instrukce od konglomerátu, kterej má úplně jiný starosti než on," prohlásil Lobdell v rozhovoru pro deník USA Today.

Superman logo
Superman logo | Foto: Aktuálně.cz

Ke Clarkovi se přidá jeho kolegyně ze sekce „drbů" Cat Grant. Společně se budou na internetu snažit o založení „dalšího Huffington Postu nebo dalšího Drudge Reportu". Clark dokonce vzpomene Supermanovy cíle „Pravdu, spravedlnost a americkou cestu" jako poslání médií a lidí všeobecně. V nových dobrodružstvích se objeví také Supergirl, Superboy a navíc další přeživší Kryptoňan jménem H´el. Ten bude opovrhovat Clarkem Kentem a místo něj se bude snažit pro své plány získat Supergirl. 

Společnost Galaxy Broadcasting již v dobrodružstvích Muže z oceli vystupovala v roce 1971, kdy také koupila Daily Planet a Clark pracoval na čas v rozhlase. V nové verzi bude pro tuto korporaci pracovat Supermanova exmanželka Lois Lane.

 

Právě se děje

Další zprávy