Román po Crichtonovi dotáhne autor Zákeřné Eboly

Kultura ČTK Kultura, ČTK
24. 5. 2011 16:29
Richard Preston dopíše thriller Micro

Los Angeles  - Poslední román zesnulého amerického spisovatele Michaela Crichtona Micro vyjde 22. listopadu v USA. Crichton knihu nedokončil, ale dopsal ji za něj další americký spisovatel Richard Preston.

Crichton měl napsanou třetinu thrilleru Micro, když v listopadu 2008 zemřel na rakovinu. K dokončení byl rodinou a nakladatelem vybrán Preston známý především románem Zákeřná Ebola, podle něhož byl natočen úspěšný film.

Micro vypráví o studentech pracujících na Havaji pro záhadnou biotechnologickou společnost, kteří se ocitnou opuštění v deštném pralese a při přežití a obživě mohou spoléhat jen na vlastní vědecké znalosti a důvtip.

Krom nepublikovaného rukopisu měl Preston k dispozici přístup k autorově nástinu příběhu, k soupisu téměř stovky knih a DVD, stejně jako k jeho poznámkám a rešerším.

Crichtonovi zjistili lékaři rakovinný nádor v roce 2008 a spisovatel téhož roku zemřel ve věku 66 let. Přepisy jeho knih často využíval Hollywood pro neméně úspěšné filmy.

Autor řady bestsellerů (Kmen Andromeda, Kongo) se nejvíc proslavil díky románu Jurský park a jeho pokračování Ztracený svět; podle nich natočil úspěšné filmy Steven Spielberg. Crichton také produkoval seriál Pohotovost, po celém světě prodal více než 150 milionů knih.

Čtěte také:
Zemřel autor Jurského parku Michael Crichton

 

Právě se děje

Další zprávy