Regionální scény vystoupí v Praze

RiK, ČTK
8. 12. 2005 16:00
Praha - Přehlídka regionálních scén České divadlo 2005/2006 představí v příštích dnech v Praze dva divadelní soubory Olomouckého kraje.
Plakát festivalu
Plakát festivalu | Foto: Aktuálně.cz

Podle informací pořádající agentury Foibos vystoupí v pátek na Palmovce Divadlo Šumperk, jehož členové uvedou slavný muzikál Cabaret v nastudování režiséra Davida Drábka. Předtím bude ve foyer Divadla pod Palmovkou otevřena výstava prací malíře a scénografa Oldřicha Šimáčka.

V sobotu se ve Švandově divadle představí Moravské divadlo Olomouc, které přiveze inscenaci hry Tankreda Dorsta Merlin, aneb Pustá zem. V neděli dny Olomouckého kraje vyvrcholí koncertem Moravské filharmonie Olomouc na Žofíně. V podání tohoto tělesa zazní pod taktovkou Petra Vronského Janáčkovy Lašské tance a Symfonie č. 4 A dur Felixe Mendelssohna-Bartholdyho.

Festival České divadlo pořádá umělecká agentura Foibos už pojedenácté. Když byl letos koncem října inscenací Hoří, má panenko! v Praze zahájen, bylo toto představení královéhradeckého Klicperova divadla v pořadí už dvousetčtyřicátým večerem, které se v rámci této akce v metropoli uskutečnily.

Největší počet hostujících souborů vystoupí do začátku dubna příštího roku ve Švandově divadle. Dalším bude 18. prosince Komorní scéna Aréna z Ostravy.

Více informací o festivalu naleznete ZDE.

 

Právě se děje

Další zprávy