Představení pro handicapované děti

RiK
4. 2. 2006 11:30
Praha - Žižkovské divadlo Járy Cimrmana uvede v neděli benefiční představení Divadla Kámen.
Snímek z představení Marmeláda
Snímek z představení Marmeláda | Foto: Aktuálně.cz

Představení se koná ve prospěch Komunitního centra Motýlek, které sídlí v Praze na Černém Mostě a poskytuje všestrannou podporu rodinám pečujícím o dítě s handicapem.

Tyto děti s různým typem zdravotního postižení mohou v Motýlku navštěvovat odborné a zájmové aktivity, a trávit tak volný čas podobně jako jejich vrstevníci. Rodiče těchto dětí zde získávají odbornou pomoc.
 
Divadlo Kámen je svébytným fenoménem českého nezávislého divadla. V jeho inscenacích je kladen velký důraz na vizuální a zvukové vyznění představení. Hlavní scénu má skupina právě v Žižkovském divadle Járy Cimrmana.

Inscenace Marmeláda - "naléhavý zelenorůžový příběh o tíživé situaci marmeládového průmyslu" - se s "vážnou" a důslednou nadsázkou věnuje problému světové globalizace.

Výtěžek z představení bude použit na úhradu respitní péče - hlídání dětí s handicapem. Každá zakoupená vstupenka umožní rodičům dvě hodiny odpočinku.
 
Vstupenky v ceně 100 korun lze objednat například ZDE nebo je přímo zakoupit v pokladně Žižkovského divadla či v síti Ticketstream.

 

Právě se děje

Další zprávy