Peter Pan, Viewegh a Paasilinna v Brodě

ČTK, kul
13. 10. 2006 11:30
Havlíčkův Brod - Téměř dvě stovky nakladatelů láká své zákazníky a čtenáře na zajímavou literaturu - dnes a zítra při Podzimním knižním veletrhu.

Hlavním hostem 16. ročníku bude finský spisovatel Arto Paasilinna, autor humoristických románů jako Zajícův rok, Stará dáma vaří jed nebo Les oběšených lišek. Na veletrhu pokřtí knihu Autobus sebevrahů.

Mezi další události bude patřit představení pokračování pohádkového příběhu ze Země nezemě od Geraldine McCaughreanové - Peter Pan v šarlatovém plášti - která s požehnáním dědiců rozvíjí knihu J. M. Barrieho - stejně jako akce Dopište Viewegha! Soutěžící měli za úkol dokončit povídku Michala Viewegha, která se odehrává právě na havlíčkobrodském veletrhu a z jedenácti předvybraných porotou pak sám autor vybral vítězný konec.

Foto: Aktuálně.cz

Mezi představovanými novinkami budou Polepšené pěsničky Ludvíka Vaculíka, kniha Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře Mám v hlavě myš Lenku či Sísův osobitý portrét hudebníka s názvem Hrej, Mozarte, hrej. Plánováno je i bezpočet autogramiád.

Hlavním tématem doprovodného programu bude tentokrát Vesmír v nás a kolem nás. Česká astronomická společnost popáté předá cenu Littera Astronomica. Návštěvníky čeká panelová diskuse s Jiřím Grygarem a denní i noční pozorování oblohy.

V minulém roce knižní novinky do Havlíčkova Brodu přilákaly asi 13 tisíc lidí. Veletrh bude dnes přístupný od 10 do 19 hodin  - první dvě hodiny jsou ale vyhrazeny odborníkům. V sobotu bude otevřeno od 9 do 17 hodin.

  • Program Podzimního knižního veletrhu ZDE
 

Právě se děje

Další zprávy