Ortenova Kutná Hora pro mladé básníky

ČTK, dab
6. 2. 2006 10:30
Vlašim/Kutná Hora - Celostátní soutěž Ortenova Kutná Hora je určena básníkům do 22 let. Mladí literáti mohou přihlášky posílat do 31. března.

Výsledky soutěže budou vyhlášeny v září na festivalu Ortenova Kutná Hora. Zúčastnit se mohou autoři do 22 let - tedy věku, v němž Jiří Orten tragicky zemřel. Porota akceptuje maximálně 200 veršů, které mají být zaslány v šesti neoznačených kopiích.

Součástí přihlášky musí být volný list se jménem, adresou, datem a místem narození, bydlištěm a adresou školy nebo zaměstnavatele. Kontaktní adresa je: Monika Trdličková, Purkyňova 189, 284 01 Kutná Hora. Bližší informace o soutěži naleznete na stránkách festivalu ZDE.

Festival, včetně literární soutěže, je věnován památce kutnohorského rodáka, básníka Jiřího Ortena (1919-1941), který zásadně ovlivnil českou poválečnou básnickou tvorbu. Třídenní setkání se vždy stává přehlídkou poezie i hudby. Do Kutné Hory se kromě mladých básníků už tradičně sjíždí řada rodáků a umělců. Letos se akce uskuteční od 8. do 10. září.

 

Právě se děje

Další zprávy