Oldřich Kaiser se opět vrací na jeviště

čtk
17. 1. 2006 12:30
Praha - Oldřich Kaiser letos bude hrát ve dvou inscenacích v divadle Kalich a v Ungeltu.
Oldřich Kaiser ve filmu Tmavomodrý svět
Oldřich Kaiser ve filmu Tmavomodrý svět | Foto: Aktuálně.cz

V Divadle Kalich se na podzim objeví po boku Jiřího Lábuse v koprodukčním projektu s bratislavským Studiem L+S s názvem Don Quijote. Začátkem května uvede Divadlo Ungelt hru nazvanou Šest tanečních hodin v šesti týdnech, kde Kaiser ztvární po boku Chantal Poullainové roli učitele tance.

Závěrem sezony 2003/2004 se Kaiser kvůli problémům s alkoholem vytratil z pražského divadelního života. Zrušil závazky v Divadle Bez zábradlí, kde účinkoval v Kishonově komedii Byl to pták!, v Örkényho hře Rodina Tótů a také v Gogolových Hráčích.

Právě touto inscenací se koncem roku 1999 vrátil na divadelní prkna po dlouhé přestávce. Kvůli alkoholismu skončil i s inscenací Koza aneb Kdo je Sylvie?, kterou uvádělo Divadlo Na zábradlí. Loni se objevil jen na filmovém plátně, když ztvárnil hlavní roli ve snímku scenáristky, výtvarnice a režisérky Marii Procházkové Žralok v hlavě.

"Šest tanečních hodin v šesti týdnech je jímavý lyrický příběh, ve kterém tento populární a pohybově nadaný herec dostane i příležitost k uplatnění svého komediálního talentu," řekl šéf scény Milan Hein.

Exkluzivní představení v divadle Kalich se bude hrát zřejmě od října dvakrát měsíčně v Praze a dvakrát za měsíc v Bratislavě. Vedle Kaisera vystoupí také Jiří Lábus. Podle něj jde o verzi slavného Dona Quijota, na jehož textu spolu pracovali Milan Lasica, Július Satinský a Vladimír Strnisko. "Bohužel však vzhledem k úmrtí pana Satinského k realizaci nedošlo," uvedl Lábus a téma označil za lákavé, náročné a nádherné.

 

 

Právě se děje

Další zprávy