Obrazem: Lidé na plážích z ptačí perspektivy

Obrazem: Lidé na plážích z ptačí perspektivy
Fotografie pláží, které už Grey Malin pořídil helikoptéry v severní Americe. Toto je snímek pláže Ocean Beach
Ocean Beach
Surfaři u pláže v Hamptonu
Osamělý plavec v moři u stejné pláže.
Foto: Grey Malin / www.maisongray.com
Dan Poláček Dan Poláček
27. 8. 2012 10:00

Přinášíme vám exkluzivně mimořádné fotografie světových koupališť, které z letící helikoptéry pořídil fotograf Gray Malin z USA. Tento teprve 26letý umělec upoutal pozornost sérií aeriálních fotografií světových letovisek, na kterých lidé z výšky vypadají jako nicotné tečky dotvářející abstraktně vypadající obraz.

Malin fotografoval v pestrém výběru lokací. Zaměřil se například na pláže v USA, v Brazílii, v Austrálii či Evropě.

Ke vzniku umělecké série; nazvané „À la Plage, À la Piscine“, Malina inspiroval pohled z balkonu jedno výškového hotelu v Las Vegas. Za několik měsíců pořídil z helikoptéry, kterou si před tím najal, svůj první snímek z pláže v Miami. Od té doby z vrtulníků fotografoval na mnoha místech světa. Dlužno dodat, že Malin nefotografoval z okénka, ale přímo z otevřených dveří letícího stroje, k čemuž musel používat odpovídajícího jištění.

Protože fotografování z vrtulníku nepatří zrovna k nejlevnějším činnostem, tak Grey Malin byl nucen svoje fotografie pořizovat s rozmyslem a pokud možno v krátkém čase. Na výsledku ale není tento časový press ani trochu znát. Malinovy fotografie totiž vynikají krásnou barevností a kompoziční důvtipností. Jsou obrazovou oslavou formy, tvarů a vizuální rytmičnosti, která do prázdných pláží, jež mimochodem daný umělec vnímá jako malířské plátno, vtiskává pomíjivě nahodilá přítomnost lidí. Prohlédněte si tuto jedinečnou podívanou v naší fotogalerii.

Poznámka: Pokud se zajímáte o další tvorbu fotografa Malina Greye, tak jeho umělecké portfolio můžete naleznout ZDE.

 

Právě se děje

Další zprávy