Noční Libní zazní úryvky z děl světových spisovatelů

Kultura ČTK Kultura, ČTK
11. 5. 2011 12:04
Noc literatury se koná v 16 městech Evropy
Ian McEwan
Ian McEwan | Foto: www.slate.com

Praha - Úryvky děl slavných spisovatelů z dvaceti zemí světa si mohou ve středu večer poslechnout lidé na nezvyklých místech pražské Libně.  Z knih budou v rámci akce Noc literatury na nejrůznějších místech předčítat známí herci a herečky. V Grabově vile se o umělecký zážitek z literatury podělí Jan Budař, v areálu Metrostavu Tereza Kostková, na policejní stanici Taťjana Medvecká.

V čítárnu se ve středu v noci změní i další libeňská místa. Úryvky slavných novel a románů zazní třeba ve výčepu, ve sportcentru, v baru, ale také v synagoze nebo zámečku.

Milovníci literatury se mohou těšit na dílo Černí psi, které napsal britský autor Ian McEwan, číst se bude i z knihy Vzala jste si psychopata? od Nadine Bismuthové nebo z díla HHhH od Laurenta Bineta. Z českých autorů se představí Monika Zgustová s románem V rajské zahradě trpkých plodů.

Noc literatury se koná v 16 městech Evropy. V ČR akci pořádají Česká centra. Výběr ze světové literatury budou známé osobnosti číst od 18:00 do 23:00. Vstup je zdarma. Program čtení nabízejí webové stránky www.nocliteratury.cz.

Loni se Noc literatury konala na Malé Straně. Zúčastnilo se jí 8500 lidí a na některá čtení se dokonce musely psát pořadníky.

 

Právě se děje

Další zprávy