Na FAMU se bude nově vyučovat herní design. Navázat chce na silnou tradici programování her

ČTK ČTK
2. 2. 2018 15:00
Pražská FAMU chce navázat na silnou tuzemskou tradici programování počítačových her. Od roku 2019 proto otevře dvouletý obor věnovaný hernímu designu. Absolvent by měl být podle informací školy připravený na pozice herního designéra, scenáristy, producenta a kreativního manažera v herním studiu. Počítačové hry jsou dnes významnou součástí českého kulturního exportu, například studio Amanita Design patří v oboru ke světové špičce a za své hry získává prestižní ocenění. Podle výzkumu z roku 2012 hraje v Česku hry 56 % lidí ve věku 16 až 64 let. Za poslední roky se také o více než 6 % zvedly tržby herního průmyslu. V oboru však stále chybí dostatek kvalifikovaných pracovních sil.
Za hru Botanicula dostala česká společnost Amanita Design cenu na prestižním festivalu Annual Independent Games. Nominovaná je i nyní s hrou Chuchel.
Za hru Botanicula dostala česká společnost Amanita Design cenu na prestižním festivalu Annual Independent Games. Nominovaná je i nyní s hrou Chuchel. | Foto: Amanita Design

 

Právě se děje

Další zprávy