Morávek odpálí mrazivě veselý spektákl

Irena Hejdová Irena Hejdová
21. 10. 2006 10:00
Praha - Nikdy nebylo líp! Motto nadcházejícího dokumentárního festivalu v Jihlavě ožije už dnes v  kavárně Slavia. Uvnitř: AUDIO
Vladimír Morávek
Vladimír Morávek | Foto: Aktuálně.cz

Zvoláním, které je heslem letošního festivalu dokumentárních filmů v Jihlavě, organizátoři přehlídky chtějí otevřít diskusi napříč společností.

V 18 hodin ji v kavárně Slavia odstartuje divadelní a filmový režisér Vladimír Morávek. Tvůrce proslulý opulentními inscenacemi a rozmáchlými gesty tu uvede happening na motivy hry Karla Steigerwalda a Petra Minaříka.

"Doslova tu vybuchne inscenace, která se vzápětí vyhrotí do střetu protikladných názorů na dobře a líp, ještě líp - a konec toho všeho," lákají po morávkovsku organizátoři na "mrazivě veselý spektákl".

Na divadelní aktovku naváže diskuze, kterou bude moderovat dokumentarista Jan Gogola ml.
Diskutovat budou Karel Schwarzenberg, divadelní režisér a pedagog Ivan Vyskočil nebo divadelní kritik Vladimír Just.

Infobox
Autor fotografie: MFDF Jihlava

Publikum bude mít možnost do debaty se aktivně zapojit. Vstup bude sice na pozvánky,  Kavárna Slavia však bude po dobu trvání programu otevřena k běžnému provozu.

Letošní Mezinárodní festival dokumentárních filmů v Jihlavě začíná v úterý. Jeho letošní heslo ztvárnila ve stejnojmenné oficiální písni festivalu i skupina A bude hůř.

 

Právě se děje

Další zprávy