Miřenka Čechová s Tantehorse sklízejí ovace za oceánem

Kultura ČTK Kultura, ČTK
6. 6. 2013 14:04
Český soubor Tantehorse třikrát vyprodal divadlo ve Washingtonu
Tantehorse
Tantehorse | Foto: Washington Post

Washington / Praha - Špičkový český soubor fyzického a tanečního divadla Tantehorse na přelomu května a června třikrát za sebou vyprodal divadlo Atlas Theatre ve Washingtonu a získal rovněž pochvalné recenze.

"Členové souboru Miřenka Čechová a Radim Vizváry tak dokázali, že ve svém oboru patří mezi světovou špičku," uvedla mluvčí souboru.

"Plovoucí, vznášející se pohyb, jaký jsem neviděla nikdy předtím," napsala kromě jiného držitelka Pulitzerovy ceny Sarah Kaufman do Washington Post k představení nazvanému Light in a Darkness (Smrt Markýze de Sade/Dante). Kritik Justin Schneider na stránkách DCMetroTheatreart zase chválil představení jako ohromující a úchvatný zážitek.

Úspěch souboru Čechové a Vizváryho znamená podle mluvčí další bod pro český tanec a fyzické divadlo a jeho renomé ve světě.

Čtěte také
Narodil jsem se jako holka. Nepoučuju, ale otvírám oči

Tantehorse nyní mimo jiné čeká prezentace na European Dance Festival na Kypru, Mezinárodním festivalu Sztuki mimu ve Varsavě a na největším Fringe festivalu v Edinburghu. Tam v rámci Czech Dance Collection spolu se soubory Vertedance a Spitfire Company představí inscenaci S/He Is Nancy Joe.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy