Lidé byli hladoví po kultuře. Už vykoupili všechny lístky na výstavu Sluneční králové

ČTK ČTK
4. 5. 2021 13:32
Národní muzeum, stejně jako Národní galerie toto úterý po mnoha měsících přivítaly návštěvníky svých výstav a stálých expozic. Muzeum otevřelo jen dvě budovy u Václavského náměstí, diváky láká zejména na egyptologickou výstavu Sluneční králové. Ta i po prodloužení potrvá jen do 6. června. Zájemci již koupili všechny vstupenky, které byly k dispozici.

Muzeum nyní podle mluvčí Šárky Bukvajové uvažuje, zda by bylo možné prodloužit otevírací dobu tak, aby zároveň vyhovělo všem protiepidemickým opatřením.

V Národním muzeu je možné dále navštívit výstavu Olympijské Tokio. Připomíná trojici tokijských her: těch nekonaných v roce 1940, uskutečněných v roce 1964 i těch posunutých, které se mají konat letos v létě. Zájemci si rovněž mohou prohlédnout vítězné snímky ze zatím poslední soutěže Czech Press Photo a několik dalších výstav včetně nové expozice v sále minerálů.

Národní galerie v úterý otevřela všechny budovy, láká především na nedávno zahájenou výstavu malířky Toyen. Na Sluneční krále byla možnost zakoupit vstupenku pouze on-line, galerie tuto možnost rovněž doporučuje v případě výstavy Toyen. Lístek do Valdštejnské jízdárny je ale možné koupit také v pokladně.

Galerie pro návštěvníky vymezila časové sloty 90 minut. V každém může na výstavu pustit jen 53 lidí. Během dnešní devítihodinové otevírací doby tak výstavu uvidí maximálně 318 lidí. Ve středu je otevírací doba prodloužená do 20:30.

V Národní galerii je dále možné navštívit novou stálou expozici Staří mistři II ve Šternberském paláci, která byla zatím veřejnosti dostupná pouhý týden. Staré umění lze obdivovat také v protějším Schwarzenberském paláci, středověké umění v Anežském klášteře a moderní a současné umění ve Veletržním paláci.

 

Právě se děje

Další zprávy