Jak a co sochají ženy? Galerie v Liberci vystavuje díla 14 českých autorek

Výstava v Liberci potrvá do 9. června.
Rozmanitost tvorby českých umělkyň mladé a střední generace chce ukázat výstava nazvaná Krása a půvab, která právě začala v Oblastní galerii Liberec. Ukazuje sochařská díla 14 autorek, potrvá do 9. června.
Některé sochy jsou umístěné i kolem budovy. "Kritériem při výběru byla především kvalita. Nechtěli jsme prezentovat jen jeden výtvarný názor, ale naopak ukázat, jak bohaté výrazové prostředky současné české sochařství má," říká kurátorka Markéta Kroupová, která výstavu připravila s Ivou Mladičovou.
Přehlídka zahrnuje asi 60 děl, od abstraktních až po figurální motivy. Sochy jsou z kamene, laminátu či vosku.
"Pro mě to je zajímavé v tom, že je tady i nejmladší generace, kterou osobně neznám. Člověk vidí, kam se to posouvá nebo valí. Myslím, že to je zajímavé i pro diváka, takovou příležitost často nemá," říká jedna ze zúčastněných, sochařka Monika Immrová.
Foto: ČTK
ČTK ČTK
23. 3. 2019 12:06
Rozmanitost tvorby českých umělkyň mladé a střední generace chce ukázat výstava nazvaná Krása a půvab, která právě začala v Oblastní galerii Liberec. Ukazuje sochařská díla 14 autorek. "Je tady i nejmladší generace, kterou osobně neznám. Člověk vidí, kam se to posouvá nebo valí," říká jedna ze zúčastněných, sochařka Monika Immrová.
 

Právě se děje

Další zprávy