KomiksFEST! uvede kreslíře Sandmana nebo tvůrce Nebela

Adam Pešek
24. 10. 2011 10:52
O tom, že komiks je atraktivní médium, budou na letošním KomiksFESTu! svědčit animátoři Aloise Nebela nebo autor obálek Sandmana
Foto: Aktuálně.cz

Tradiční motto Komiks unlimited! se nemění ani letos a podobně jako už pětkrát předtím, i aktuální ročník festivalu KomiksFEST! bude komiks prezentovat jako atraktivní médium schopné nést jakýkoliv obsah. Jednou z hlavních hvězd bude Dave McKean, autor obálek legendárního Sandmana, a v rámci bohatého programu se uskuteční třeba i beseda s animátory filmu Alois Nebel.

Festival začíná v pátek 28. října a potrvá až do soboty 5. listopadu, hlavní body programu se však soustředí na sobotu 29. do smíchovského klubu Meetfactory. Právě tam totiž proběhne debata s Davem McKeanem či jedním z nejdéle působících ruských výtvarníků, Konstantinem Komardinem.

Zajímaví hosté se ale v Praze budou střídat po celý týden. Program dále zahrnuje například vůdčí osobnost současného francouzského komiksu Pascala Rabatého nebo švýcarského autor Frederika Peeterse, jehož proslavil komiks Modré pilulky o vztahu s HIV pozitivní dívkou.

V průběhu týdne se koná série výstav, filmových projekcí, besed, workshopů s autory a řada dalších tematických činností. Festival pak slavnostně završí předávání cen Muriel pro nejlepší autory komiksů.

 

Právě se děje

Další zprávy