Jiří Suchý listuje na jevišti scénářem

čtk, kiz
24. 11. 2005 12:00
Praha - Už třetí novinku - Pension Rosamunda - uvedlo pražské Divadlo Semafor od konce října, kdy začalo působit na nové adrese v Dejvicích.  
Jitka Molavcová s Jiřím Suchým
Jitka Molavcová s Jiřím Suchým | Foto: Divadlo Semafor

Po Koncertu s.r.o. a premiéře hudební komedie věnované bulvárnímu tisku s názvem Jako když tiskne připravilo listování ve scénáři s názvem Pension Rosamunda, který v roce 1993 společně napsali principál souboru s Vítem Hrubínem.

Nová inscenace vznikla na principu obdobného listování ve scénáři Jiřího Suchého v inscenaci s názvem Sex + sex = 12. "Reakce publika nás ubezpečila, že tento způsob divadla je zábavný. A tak jsme se pustili do další práce," komentoval to Suchý. Nyní vybral scénář dalšího nerealizovatelného filmu, který vznikl v spolupráci s Vítem Hrubínem z Hollywoodu. I v tomto případě se čtení střídá s rozehranými scénami a písničkami. Nejde tedy o literární večer, ale o divadelní inscenaci, byť svou formou neobvyklou.

Groteskní příběh o převratu, který se ve 20. letech minulého století uskutečnil v nevěstinci na kraji městečka L. nad P, není určen dětem; dospělým však pohoršení nezpůsobí. Na jevišti se vedle Jiřího Suchého v roli taxikáře a Jitky Molavcové jako "bordelmutter" objevili Vanda Hauserová, Jiří Štědroň, Václav Kopta, Michal Stejskal, Olina Patková, Jolana Smyčková a sdružení krásných dívek v negližé.

"Autory písniček je tentokrát většinou Jaroslav Ježek s textaři Jiřím Voskovcem, Janem Werichem a Vítězslavem Nezvalem. Jde o jejich ranou, méně známou tvorbu," řekl Suchý před premiérou. Jeho úmyslem bylo zavděčit se těm divákům, kteří se chtějí bavit, aniž si musí přestat vážit sami sebe.

 

Právě se děje

Další zprávy