Herecké osobnosti ve Švandově divadle

kiz, ČTK
8. 11. 2005 11:30
Praha - Ve Švandově divadle v Praze se od poloviny listopadu uskuteční ozvěny Léta hereckých osobností.
ilustrační foto
ilustrační foto | Foto: Profimédia

Léta hereckých osobností pořádalo pražské Studio Dva. S jeho inscenacemi si budou moci diváci zpříjemnit i vánoční svátky a oslavit Silvestra. "Od 26. do 31. prosince totiž uvedeme ve Švandově divadle osm představení v rámci přehlídky Vánoce s hereckými osobnostmi, které by měly připomenout to nejlepší z letní přehlídky. Ta se na Smíchově konala už podruhé," řekla produkční Alžběta Brabencová.

Od 16. června do 18. září bylo ve Velkém sále Švandova divadla uvedeno 52 představení a v suterénním Studiu dalších deset pro téměř 17.000 diváků. Studio Dva sehrálo sedm starších inscenací a připravilo dvě novinky - inscenace Absolvent a Ženy mezi nebem a zemí. Uvedena byla rovněž komedie Odjezdy vlaků v podání Divadla Astorka Korzo '90 z Bratislavy. V autorské
režii Petra Zelenky v ní excelovali Anna Šišková a Ady Hajdu.

"Nejvytíženější herečkou Léta hereckých osobností se stala Ivana Chýlková, která přijala nabídku Studia Dva a vstoupila nečekaně do inscenace Absolvent po Vilmě Cibulkové, která ze zdravotních důvodů z projektu odstoupila. Odehrála tak během léta téměř 30 představení jako paní Robinsonová v Absolventovi a jako Madame Melville ve stejnojmenné hře," dodala Brabencová.

 

Právě se děje

Další zprávy