Grand designérkou roku 2017 je šperkařka Nastassia Aleinikava. Uspěly i nové krabičky Primerosu

Brýle z kolekce vítězné designérky šperku Nastassie Aleinikavy.
Designér šperku a absolutní vítěz (Grand designér roku, Cena Erste Premier): Nastassia Aleinikava. Porotu zaujala svými šperky z kolekce Voynichův rukopis, inspirované tajemnou knihou z doby Rudolfa II.
Šperky inspirované tajemnou knihou z doby Rudolfa II.
Druhým nominovaným a úspěšným počinem rodačky z Běloruska Nastassie Aleinikavy byla kolekce brýlí Collection#3 Utopia.
Designér roku (Cena Ministerstva kultury ČR): Jan Čapek. Autor je známý svými lahvemi pro značku Mattoni, nyní zabodoval s obaly pro slovenskou minerální vodu Fatra.
Foto: Czech Grand Design
Hana Slívová Hana Slívová
27. 3. 2018 21:45
Dvanáctý ročník cen Czech Grand Design ovládla šperkařka Nastassia Aleinikava, která se stala Grand designérkou roku. Trofej pro Designérku šperku roku a také pro absolutní vítězku původem běloruské umělkyni vynesla loni představená kolekce šperků Voynichův rukopis, již inspirovala tajemná ilustrovaná kniha napsaná neznámým písmem v neznámém jazyce za dob Rudolfa II. Porotu zaujala i extravagantní série brýlí Collection#3 Utopia. Slavnostní večer v duchu tématu velká šílená láska se konal ve Stavovském divadle v Praze, sošky předali například moderátorka Světlana Witovská nebo výtvarník Krištof Kintera. Na pódiu zněly živě skladby kapely Vložte Kočku. Práce vítězů jsou ve fotogalerii.

Czech Grand Design za rok 2017

  • Absolutní vítěz (Grand designér roku, Cena Erste Premier): Nastassia Aleinikava (kolekce šperků Voynichův rukopis, brýle z kolekce Collection#3)
  • Designér roku (Cena Ministerstva kultury ČR): Jan Čapek (PET lahve pro minerální vodu Fatra)
  • Módní designér roku: Lenka Vacková (kolekce oděvů a koberců z odpadního textilu ve spolupráci s klatovskou továrnou Klatex) 
  • Designér šperku roku: Nastassia Aleinikava
  • Grafický designér roku: Tomáš Brousil, Matěj Chabera a Jakub Korouš (vizuální identita pro značku Primeros)
  • Fotograf roku: Václav Jirásek (fotografie pro 52. ročník MFF Karlovy Vary, fotografie pro kalendář B.K.S. Herectví, fotografie pro značku Metráž)
  • Ilustrátor roku: Jan Šrámek (ilustrace pro knihu Zvláštní okolnosti, ilustrace pro výstavu Paneland, největší československý experiment)
  • Objev roku: Geometr (kolekce autorského textilu Kontrasty a kontexty)
  • Výrobce roku: Rückl (kolekce České nebe od Ronyho Plesla a celkový relaunch značky)
  • Síň slávy: Václav Cigler
 

Právě se děje

Další zprávy