Obrazem: Czech Press Photo vyhrály fotografie z Ukrajiny

Podívejte se na nejlepší české novinářské fotografie roku 2014.
FOTOGRAFIE ROKU: Filip Singer: Začátek, Kyjev, Ukrajina, zima 2013, European Pressphoto Agency (EPA)
Aktualita - 2. cena: PETR SHELOMOVSKIY, Volný fotograf, Centrální náměstí v Kyjevě
Aktualita - 3. cena: PETR SHELOMOVSKIY, Volný fotograf, Záchranáři na místě havárie v obci Grabovo nakládají vaky s těly cestujících letu MH17 (Grabovo, Doněck, Ukrajina).
Reportáž - 1. cena: STANISLAV KRUPAŘ, Volný fotograf, Přes moře do Evropy! Cesta Anase, syrského uprchlíka, z egyptské Alexandrie do Evropy. Zároveň získal Stanislav Krupař s touto sérií i Cenu UNHCR.
Foto: Czech Press Photo
Kultura Kultura
13. 10. 2014 12:43
Podívejte se na nejlepší novinářské fotografie, které ocenila soutěž Czech Press Photo 2014.

Fotogalerie - Podívejte se na nejlepší snímky Czech Press Photo 2014. Hlavní cenu v jubilejním dvacátém ročníku soutěže získal Filip Singer za snímek s názvem Začátek, na němž je zachycen muž se zkrvaveným obličejem a skloněnou hlavou procházející kolem zdi, na které jsou namalovány zástupy andělů. Ukrajinský konflikt byl tématem, které se v letošní soutěži opakovalo nejčastěji.

Singerův snímek zvítězil také v kategorii Aktualita následován dvěma fotografiemi volného novináře Petra Shelomovského; druhé místo dostal za snímek Centrální náměstí v Kyjevě, třetí cenu za fotografii záchranářů na místě havárie malajsijského letadla u Doněcku na Ukrajině.

Ukrajinský konflikt byl také tématem fotografie Karla Cudlína, kterou nazval Majdan Nezaležnosti a která získala Cenu České tiskové kanceláře.

 

Právě se děje

Další zprávy