FOTO Modely v Rudolfinu lákají do imaginárních světů

Podívejte se na část děl vystavených v Galerii Rudolfinum v expozici Modely.
Antony Gormley: Space Station and Other Instruments, 2011. Britský umělec vystavuje v Praze dvě instalace s názvy Memes a Tankers. Zabývá se v nich lidským tělem jako prostorem, rozdílem mezi subjektivní reakcí diváka a realitou objektu. Gormley trvá na tom, že ho zajímá význam slova model jako obraz utopické projekce.
Antony Gormley: Space Station and Other Instruments, 2011.
Antony Gormley, Determine, 2013.
Lorenz Estermann, PLOT-house, 2014. Rakouský vizuální umělec staví z překližky zmenšené domy a věže, které mohou vzbuzovat dojem architektonických modelů. Těžištěm jeho přístupu ale je dekonstrukce a rekonstrukce architektury, při níž dochází k míšení, juxtapozici a překrývání prvnků skutečné architektury s čistě fiktivními elementy.
Foto: Galerie Rudolfinum
Kultura Kultura
29. 1. 2015 12:26
Podívejte se na ukázky z děl vystavených v Galerii Rudolfinum v expozici nazvané Model.

Fotogalerie - Práce jedenácti současných umělců, kteří se věnují fenoménu modelu a modelování, představuje nová výstava v Galerii Rudolfinum.

Umělci, které vybral kurátor Ladislav Kessner, vytvářejí trojrozměrné modely nebo používají modelů k tvorbě fotografií a videofilmů. Různé umělecké přístupy a různá výtvarná média nabízejí různé cesty, jak rozumět samotnému pojmu model.

Vystavujícími jsou Thomas Demand, Lorenz Estermann, Antony Gormley, Mariele Neudeckerová, Julian Opie, Tom Sachs, Thomas Schütte, Rachel Whitereadová a Edwin Zwakman, českou scénu reprezentují Jaroslav Róna a Pavla Sceranková.

Podívejte se na ukázky děl z expozice nazvané Model.

 

Právě se děje

Další zprávy