Divadlo Kámen uvede Marmeládu

dab
14. 12. 2005 16:00
Praha - Divadlo Kámen nastudovalo novou hru Marmeláda. Premiéra se uskuteční 16. prosince v Žižkovském divadle Járy Cimrmana.
Z Marmelády.
Z Marmelády. | Foto: Aktuálně.cz

Svérázná skupina pod vedením režiséra Petra Macháčka přichází s novou hrou po roce a půl. Marmeláda nevybočuje z toho, co u Divadla Kámen známe, tedy absurdní pohled na zaběhnuté společenské stereotypy, kontrast prolínajících se lidských příběhů zasazený do neuvěřitelných situací a končící "kamenným humorem".

Na příběhu firmy Marmeláda International Macháček poukazuje na problém pohlcování trhu nadnárodními giganty. Celý děj se odehrává v kanceláři, kde jednotliví aktéři mají strach ze svého největšího konkurenta, marmeládového magnáta, jenž jim neustále znepříjemňuje život svou gigantickou mocí.

Zjevením je postava Agáty, která na jeviště vstupuje jako "omámená" múza nepatřící do tohoto světa. Zdá se, že tím režisér nastavuje ostatním hrdinům odvrácenou tvář jejich sveřepému donkichotskému boji s větrným mlýnem (marmeládovým magnátem). Naprosto obyčejný se pak jeví policista, který každý den dochází do Marmelády International vychutnat svou denní dávku marmelády a neustále si opakuje tu svou.

Více informací najdete ZDE.

 

Právě se děje

Další zprávy