Divadelní ústav čeká konkurz

ČTK, Hej
3. 2. 2006 12:30
Praha - Ministr kultury vypíše výběrové řízení na ředitele Divadelního ústavu. Dosavadní šéf je překvapen.

Ondřeje Černého, jenž vede ústav od roku 1996, totiž zatím ministr neodvolal. Ředitel se chystá přihlásit i do Jandákem vypsaného konkurzu.

"Vypsání výběrového řízení na mou funkci  mne překvapilo. Byli jsme s panem ministrem domluveni, že ho nejdříve seznámím se svou koncepci rozšíření činnosti Divadelního ústavu - a na základě toho se on rozhodne, co dál," uvedl Černý ve stanovisku zaslaném deníku Aktuálně.cz.

Podle svých slov už jednal s Jandákovým sekretariátem o konkrétním termínu. "Pan ministr ovšem změnil názor a bohužel mne o tom neinformoval. Svou koncepci tedy v nejlepší víře předložím výběrové komisi," končí ředitel své prohlášení.

Podle Ludmily Kadrnkové z tiskového oddělení ministerstva kultury stojí za Jandákovým rozhodnutím nutnost systémových změn v resortu.

Divadelní ústav byl založen v roce 1959. Poskytuje komplexní informační služby z oblasti divadla, opery, baletu, scénického tance, loutkového divadla a jiných forem. Pracovníci ústavu se věnují také vědeckému výzkumu historie českého divadla.

Ústav disponuje jednou z největších divadelních knihoven v Evropě, videotékou, fotoarchivem, bohatými dokumentačními a bibliografickými fondy a několika informačními on-line databázemi.

Ročně vydává kolem patnácti titulů včetně divadelních her. Od roku 1967 také pořádá  světovou přehlídku scénografie a divadelní architektury Pražské quadriennale.

 

Právě se děje

Další zprávy