designSUPERMARKET láká na nová jména i videomapping

Kultura Kultura
7. 12. 2011 10:16
Někteří designéři připravili i speciální kolekci
Foto: AZprávy

Praha - Pátý ročník designSUPERMARKETu, prodejního festivalu současného mladého designu, se koná od 7. do 11. prosince v druhém patře nově zrekonstruovaných prostor Paláce Archa v ulici Na Poříčí 26.

Na ploše 1600 m2 nabídne v hlavní části prezentaci 73 studií nebo uměleckých projektů; v rámci nich se představí přes 140 designérů z oblasti produktového designu, grafiky, skla, porcelánu, šperků či módy. Organizátoři hlásí řadu nových tvůrců, někteří designéři navíc připravili pro tuto akci speciální kolekci.

Nakupovat originální vánoční dárky je možné i v části nazvané Market Líba, kde dostanou tradičně prostor mladí designéři, kteří nemají ucelenou kolekci, ale jejich jednotlivé produkty zapadají do celkové koncepce. Představí se i mladí němečtí designéři a slovenský projekt Flowers for Slovakia. 

Foto: Aktuálně.cz

Opět nebudou chybět knihkupectví s artovými nakladatelstvími a kavárna. Architektonicky cenné prostory Paláce Archa oživí indoor videomappingová instalace uměleckého uskupení The Macula a výstava retro nábytku a svítidel Nanovo.

Vstupné na pět dnů je 120 Kč, sleva pro studenty 90 Kč. Více informací najdete na www.designsupermarket.cz nebo www.facebook.com/designsupermarket.

V oblasti Produktového designu připravilo studio Vyrobeno lesem speciálně pro letošní ročník kolekci fair trade triček a tašek.  Vůbec poprvé se u nás objeví Cohn Studio.

Pod novým jménem Zorya se představí v kategorii Šperky společný projekt Daniela Pošty a Zdeňka Vacka, vítězů letošního Designbloku. Nově na festival z této oblasti zavítají studia LURE, DECHBEROUCÍ, nebo Michaela Gorcová, Eva Růžičková a Lubica Kulomberová.

Z oblasti Módy připravilo studio Leeda pro designSUPERMARKET speciální kolekci; nově se představí studia a tvůrci RYSSKA, Anna Barošová nebo Zuzana Kubíčková.

Příchozí si budou moci vyzkoušet a koupit i výrobky studií Katarze, no. (Hana Zárubová) nebo Muset. Z Dětské módy se nově prezentují značky Little Rock Star a Le Femme MiMi; z Tašek a bot pak Gabang a fabion-lab.

Z oblasti Grafiky svá díla nabídnou například studia Napoli, V nebo 2 GD typo*graphic. V kategorii Porcelán a sklo vystavuje nový společný projekt Gabriela Vacha a Evy Pelechové nazvaný Hidden Factory + Eva Pelechová a Gabriel Vach, dále výrobky studií Tyformy nebo Batoušek.

V rámci Nástěnné grafiky a fotografie svá díla vystaví a nabídnou ke koupi studia antimultivitamin, United Kingdog nebo Tomáš Bican.

 

Právě se děje

Další zprávy