ČT otevřela virtuální videopůjčovnu. Od devíti korun

Jitka Gráfová
19. 12. 2007 14:49
Nabízí svoje filmy, seriály, dokumenty i večerníčky
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Po stopách Novy se vydala i Česká televize, spustila virtuální videopůjčovnu. Na tři dny si můžete "půjčit" večerníčky, filmy i seriály. Lze je stahovat a přehrávat, nikoliv vypalovat, vzkazuje veřejnoprávní stanice o adrese www.videopujcovnaCT.cz.

"Portál skýtá ke shlédnutí pestrou paletu žánrů. Pamatováno je na děti, dospělé i seniory. Vyberou si milovníci pohádek, dokumentů, hudby i sportovní fanoušci. Bohaté je také filmové menu, obsahuje komedie, dramata, ale i kriminální, historické, rodinné a dobrodružné snímky," představuje projekt mluvčí České televize Ladislav Šticha.

V sekci seriály diváci najdou Místo nahoře a Poslední sezónu, fanoušci Četnických humoresek zatím první sérii, nechybí také Náměstíčko a Náves.

Nejbohatší nabídku skýtá sekce filmů, které jsou výhradně z produkce ČT: diváci se tak mohou podívat na Konec básníků v Čechách, Saturnina nebo Křístkovo Rajónové blues.

Martin Dejdar v seriálu Poslední sezona
Martin Dejdar v seriálu Poslední sezona | Foto: Česká televize

Z krimi sekce pak na ně čekají Sametoví vrazi od Jiřího Svobody či Rána z milosti. Škatulka rodinných filmů obsahuje pohádkový Královský slib nebo Můj otec a ostatní muži. V dobrodružných snímcích je v nabídce Bočanova Zdivočelá země.

Pro děti nabízí večerníčky, pohádky, filmy i pořady vzdělávací. K mání je mimo jiné populární Vydrýsek. Pro dospělé je připraveno Deset století architektury či dokument Sejdeme se v Eurocampu. Mluvčí slibuje, že nabídka bude průběžně rozšiřována.

Cena za vypůjčení jedné položky se pohybuje od 9 do 95 korun. Za filmy je to většinou třicet devět korun, seriály jsou pak k mání za devatenáct, nejlevnější jsou večerníčky za devět.

Dražší je pak vzdělávací Hurvínek, kterého zájemci pořídí za 76 korun, nejdražší pak dokumenty - za  95 korun.

Foto: Aktuálně.cz

Platba probíhá z virtuálního účtu zákazníka, který se zakládá při první registraci. Nabíjení kreditu je možné několika způsoby - prostřednictvím SMS z mobilního telefonu, převodem na bankovní účet, on-line kartami.

"Placení, stahování a přehrávání video souborů umožňuje speciální program, jenž je zdarma k dispozici na stránkách Videopůjčovny ČT," uzavírá mluvčí.

Všechny tituly se stahují do počítače v televizní kvalitě. Video pak lze v daném počítači přehrávat tři dny, aniž by byl v této době omezen počet projekcí.

ČT měla na svých stránkách již dříve ke stažení pořady zdarma, na ČT24 nabízí i on-line vysílání.

První, kdo u nás otevřel virtuální videopůjčovnu, byla Nova. V databázi má slušnou řadu filmů  a seriálů, ty si mohou diváci stáhnout na jeden den za čtyřicet pět korun. Největší zájem je teď o Pusinky nebo film Dr. Psycho. K mání jsou seriáloví tahouni jako Ulice nebo Ordinace v růžové zahradě.

 

Právě se děje

Další zprávy