Chceme, abyste hráli v Pomádě

BBC, jš
10. 8. 2006 11:00
Londýn - Kvůli roli v broadwayské verzi muzikálu Pomáda se herečky nebudou muset vyspat s producentem, ale zvítězit v reality show.

Pořad You´re the One That We Want - neboli Jsi ten, koho chceme - bude sledovat klání o hlavní role Dannyho a Sandy.

V porotě zasedne i tvůrce legendárního muzikálu Pomáda Jim Jacobs, dále režírující choreografka Kathleen Marshallová a divadelní producent David Ian.

Pomáda, příběh lásky šéfa gangu a naivní školačky, který proslavil film s Olivií-Newton Johnovou a Johnem Travoltou, měla na Broadwayi premiéru v roce 1972.

Show v americké televizi začne v zimě, vítězové reality show se divákům na jevišti pokloní v červnu 2007.

Muzikál Pomáda proslavil stejnojmenný film s Johnem Travoltou
Muzikál Pomáda proslavil stejnojmenný film s Johnem Travoltou | Foto: Aktuálně.cz

Pořad bude vysílat televize NBC, jejíž mluvčí Craig Plestis řekl: "Američané na těchto chytlavých melodiích a zajímavých postavách vyrostli a myslíme si, že s nadšením přijmou možnost vybrat další dynamickou dvojici, která si  zahraje Sandy a Dannyho."

Nový program vznikl na základě licence programu BBC How Do You Solve A Problem Like Maria?, kterou sleduje víc než pět milionů diváků.

Ti vybírají představitelku role Maria von Trapp do muzikálu The Sound of Music skladatele Andrew Lloyd Webbera a právě minulou neděli v ní zbylo deset finalistek.

Je to další z britských formátů, které Spojené státy přijaly za svůj - už dříve to byl Pop Idol v USA, známý jako American Idol (u nás Česko hledá SuperStar), který se tu vysílá už v šestém ročníku, a je dokonce čím dál populárnější.

 

Právě se děje

Další zprávy