Česká taneční platforma uvede nejlepší představení roku

Kultura ČTK Kultura, ČTK
11. 4. 2013 8:08
Přehlídka začíná v pražském klubu Roxy, představí šest inscenací
13. měsíc / Requiem za Bruna Schulze
13. měsíc / Requiem za Bruna Schulze | Foto: Teatralna.com

Praha - Česká taneční platforma uvede během čtyř dnů na šesti divadelních scénách výběr nejvýznamnějších představení současného tance a pohybového divadla, která v tuzemsku vznikla v roce 2012. Festival slibuje, že představí novou perspektivu pohybu na témata, jako je společenská manipulace nebo hledání vlastní identity.

Čtěte také
13. měsíc je kouzelným fetišem, kterému je těžké odolat

Jezdci jsou událostí taneční sezony. Silní a svobodní

Česká taneční platforma každoročně uděluje tři oborová ocenění: Tanečník či Tanečnice roku, Taneční inscenace roku a Cenu diváka. Pořádající Tanec Praha se letos rozhodl poprvé vytvořit ceny, které vítězové obdrží při vyhlášení.

K nejzajímavějším bodům programu podle poroty patří taneční inscenace souboru Spitfire Company s názvem 13. měsíc/Requiem za Bruna Schulze nebo nové dílo Tanec magnetické balerínky britské tanečnice žijící v Praze Andrey Miltnerové. Choreografka a tanečnice Lenka Vagnerová se svým souborem uvede úspěšnou taneční inscenaci Jezdci.

V rámci doprovodného programu budou mít diváci možnost zúčastnit se například diskusí se zahraničními hosty, které povede producent současného tance John Ashford.

 

 

 

Právě se děje

Další zprávy