Čechov zakončí setkání s Ruským uměním

RiK, ČTK
19. 11. 2005 19:00
Brno - Dramatizace díla Antona Pavloviče Čechova Rotschildovy housle v režii Kamy Ginkase ukončí v Brně a později i v Praze čtvrtý ročník projektu Ruská kultura v ČR.

Hru nastudovalo Moskevské divadlo mladé generace a v hlavních rolích se představí Valerij Barinov a Igor Jasulovič. Kus měl světovou premiéru loni v USA, řekl ředitel producentské agentury celé
akce Jiří Morávek.

Ruské herce uvidí zájemci v neděli v Mahenově divadle a v úterý a ve středu v pražském Divadle Bez zábradlí. Ruské baletní umění předvedlo již koncem října v obou městech hostující Divadlo opery a baletu Rimského-Korsakova, které nabídlo českou premiéru představení Don Quijote. "Každoroční uvádění ruského umění pomáhá přátelské komunikaci a podporuje také vztahy mezi národy," popsal Morávek základní filosofii kulturní akce.

Rotschildovy housle jsou závěrečnou částí trilogie Život je krásný podle Čechova, která zahrnuje ještě představení Dáma s psíčkem a Černý mnich. Na jaře zahajovali kulturní seriál akcí v Brně například světový jazzman Alexej Kozlov z Moskvy či sólisté baletu ze St. Petěrburgu a Moskvy v koncertním Baletu Gala. Loni nabídli pořadatelé mimo jiné monodrama moskevského režiséra a herce Jevgenije Griškovce Jak jsem snědl psa.

 

Právě se děje

Další zprávy