Brownovo Peklo vyjde česky na podzim, Inferno v květnu

Kultura ČTK Kultura, ČTK
16. 1. 2013 18:31
Autor Da Vinciho kódu vydá v květnu román Inferno
Dan Brown
Dan Brown | Foto: Profimédia

New York - Americký autor bestsellerů Dan Brown vydá v polovině května nový román nazvaný Inferno, který je inspirován Božskou komedií Danta Alighieriho. Hrdinou knihy bude stejně jako v Da Vinciho kódu a dalších Brownových knihách harvardský profesor Robert Langdon.

Nakladatelství Doubleday uvedlo, že šestý Brownův román vyjde 14. května. Odehrává se v Itálii a Langdon, který je odborníkem na náboženské symboly, v něm podle Doubleday zkoumá "jedno z nejtrvalejších a nejtajemnějších literárních mistrovských děl historie".

České vydání pod titulem Peklo připravuje v překladu Michaely Markové a Davida Petrů nakladatelství Argo.

Tom Hanks v Římě při natáčení
Tom Hanks v Římě při natáčení | Foto: Reuters

V televizním rozhovoru Brown uvedl, že jeho kniha byla inspirována Božskou komedií, kterou ve 14. století napsal Dante Alighieri. "I když jsem studoval Dantovo Peklo už kdysi ve škole, nebyl jsem schopný až do svých nedávných výzkumů ve Florencii ocenit, jak velký je vliv Dantovy práce na moderní svět," prohlásil Brown. "Proto mám radost, že ve své nové knize můžu vzít čtenáře na výlet hluboko do této tajemné říše plné kódů, symbolů a mnoha tajných chodeb," dodal.

Brown oznámení o nové knize svým fanouškům zpestřil, když nejprve nezveřejnil její titul. Vyzval, aby prostřednictvím Facebooku a Twitteru přispěli k sestavení mozaiky, na níž se pak název románu objevil.

Robert Langdon je hlavním hrdinou Da Vinciho kódu, kterého se po celém světě prodalo přes 81 milionů výtisků. Vystupuje také v Andělech a démonech, stejně jako v dosud poslední Brownově knize Ztracený symbol.

Romány Da Vinciho kód i Andělé a démoni byly zfilmovány v hlavní roli s Tomem Hanksem. Filmová verze Ztraceného symbolu se připravuje.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy