420PEOPLE zahájí sezonu Nové scény na piazzettě

Kultura ČTK Kultura, ČTK
30. 8. 2011 19:18
Stěny ožijí digitální performancí Rekonstrukce Bitu
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Větší část repertoáru Nové scény Národního divadla budou v sezoně 2011/2012 nadále tvořit představení uměleckých souborů divadla - Laterny magiky, baletu a činohry. Na diváky čekají i exteriérové projekty, hostování zahraničních souborů, literární pořady, festivaly, výstavy a instalace, rodinná představení, diskuse, hudební matiné i módní přehlídky. 

 Nová scéna zahájí nadcházející sezonu 31. srpna vystoupením souboru 420PEOPLE na přilehlé piazzettě. Stěny budovy pak ožijí digitální performancí Rekonstrukce Bitu, na které se spolupodílel i rapper a výtvarník Vladimír 518.

V hlavním sále sezonu 19. září zahájí choreografka Sol Picóová, která se pražskému publiku představí poprvé. Katalánská taneční ikona uvede svůj projekt s názvem Muší jezero.

V lednu 2012 plánuje Nová scéna jeden z nejúspěšnějších německých nezávislých projektů loňské sezony, Šílenou krev autorů Nurkana Erpulata a Jense Hilljeho. V únoru se koná premiéra společného projektu české La Putyky a finského Circo Aereo, v dubnu se představí další projekt ze žánru nového cirkusu: Fish dánských TinCanCompany. V závěru sezony se uskuteční premiéra nového projektu choreografky Constanzy Macrasové Open for Everything.

Nová scéna bude v nadcházející sezoně pokračovat ve víkendových odpoledních představeních pro rodiny s dětmi. Kromě úspěšných Minioper Jaroslava Uhlíře a Zdeňka Svěráka obohatí repertoár nové premiéry Dětské opery Praha.

V sezoně 2011/2012 bude Nová scéna dále pokračovat i v uměleckých výstavních projektech. Převážně mladí umělci představí svá díla v komorním galerijním prostoru Podesta, v café NONA, vstupním foyer, na fasádě i na piazzetě.

V nadcházející sezoně zůstávají na repertoáru Laterny magiky všechna stávající představení: nejstarší a nejúspěšnější Kouzelný cirkus, Casanova tvůrců Juraje Jakubiska, Josefa Svobody, Zdeňka Merty a Jeana-Pierra Aviotta. Nebude chybět taneční představení Graffiti, ve kterém se spojily nové technologie s uznávanými choreografy, jakými jsou Jiří Bubeníček, Václav Kuneš a Petr Zuska.

Repertoár Laterny magiky doplňuje zatím poslední projekt, který měl premiéru 3. března 2011 - inscenace Legendy magické Prahy. Poslední nabídkou je Cocktail 008, přehlídka nejlepších ukázek z repertoáru Laterny magiky.

 

Právě se děje

Další zprávy