Trailer: Dezertér, druhá část Hřebejkova Zahradnictví, je drama s groteskními scénami

Hana Slívová Hana Slívová
13. 7. 2017 9:34
Na konci září vejde do kin druhá část trilogie Zahradnictví dua Jan Hřebejk - Petr Jarchovský s názvem Dezertér. Hlavní roli v něm bude mít Jiří Macháček, který podruhé v životě přijde o všechno.
Jiří Macháček jako Otto v druhém dílu trilogie Zahradnictví. Jmenovat se bude Dezertér. | Video: CinemArt

Druhý díl filmové trilogie Zahradnictví, za níž stojí režisér Jan Hřebejk a scenárista Petr Jarchovský, se zaměřuje zejména na rodinu Otty Bocka v podání Jiřího Macháčka. Do kin půjde 28. září 2017. 

Děj se odehrává v poválečných letech, kdy se celá rodina snaží vrátit do zajetých kolejí. Otto po návratu z koncentračního tábora znovu otevírá svůj kadeřnický salon Valentino, kde pracuje jeho manželka a její sestry, Vilma (Aňa Geislerová) se snaží znovu sblížit se svým mužem Jindřichem (Martin Finger).

Přichází však rok 1948, Ottovu firmu vyvlastní stát a on podruhé v životě přijde o všechno. Jiřího Macháčka kadeřnickému řemeslu pro potřeby filmu učil maskér filmu Zdeněk Klika.

Režisér Jan Hřebejk říká, že druhá část je drama s humornými prvky. "Na rozdíl od válečného melodramatu prvního dílu a čisté komedie třetího jde o silné drama. Je v něm ale také hodně humoru. Dokonce bych řekl, že v tomto dílu je nejgrotesknější scéna."

První část trilogie Zahradnictví s podtitulem Rodinný přítel měla premiéru 27. 4. 2017 a do dnešního dne ji u nás vidělo přes 100 tisíc lidí. Třetí část s názvem Nápadník přijde do kin 16. 11. 2017.

 

Právě se děje

Další zprávy