Tonda Blaník na Hrad, máslo a lithium do každé rodiny. Chystá se celovečerní film Prezident Blaník

ČTK ČTK
9. 11. 2017 9:27
Oblíbený satirický seriál Kancelář Blaník dostane v únoru 2018 podobu celovečerního filmu. Snímek s názvem Prezident Blaník točí autor seriálu Marek Najbrt. "Bude to příběh lobbisty, který se rozhodne kandidovat na hlavu státu. Zachytí události kolem druhé přímé prezidentské volby," říká mluvčí projektu Martina Chvojka Reková. Hlavní roli si zahraje stávající Tonda Blaník Marek Daniel, v celovečeráku se objeví i jeho kolegové Žížala (Michal Dalecký) a Lenka (Halka Třešňáková).
Tonda Blaník se chystá stát se prezidentem.
Tonda Blaník se chystá stát se prezidentem. | Foto: Falcon

Fiktivní lobbista Antonín Blaník alias herec Marek Daniel populární ze satirického seriálu odhalí zákulisí prezidentské volby v novém celovečerním filmu. Pod názvem Prezident Blaník ho natočí režisér Marek Najbrt

"Snímek bude příběhem lobbisty, který se rozhodne kandidovat na hlavu státu. Zachytí události kolem druhé přímé prezidentské volby," říká mluvčí projektu Martina Chvojka Reková s tím, že do kin film půjde 1. února 2018.

Podle mluvčí film naváže na seriál Kancelář Blaník. "Ve filmu reagujeme na aktuální průběh prezidentské volby. Hlavní hrdina se ocitá mezi skutečnými kandidáty na prezidenta, část scénáře vzniká za pochodu." 

Blaník v kampani slíbil například máslo a lithium do každé rodiny nebo korupci dostupnou pro všechny. Sehnal prý i 100 tisíc podpisů, avšak kandidaturu nepodal, když se jeho asistentovi nepodařilo doručit včas podpisové archy na ministerstvo vnitra. Přesto pokračuje ve snaze zachránit Česko a ukázat jeho obyvatelům, jak se mít líp.

Autoři chtějí vybrat peníze na Hithitu

Po boku Marka Daniela se v rolích zaměstnanců Žížaly a Lenky objeví Michal Dalecký a Halka Třešňáková. Hudbu složí kapela Midi Lidi, která získala Českého lva za Najbrtův snímek Protektor oceněný šesti Českými lvy.

Halka Třešňáková v roli Lenky
Halka Třešňáková v roli Lenky | Foto: Falcon

"Krátký čas na dokončení celovečeráku a filmový způsob natáčení jsou z našeho hlediska hlavní výzvou. Pro financování chceme využít i crowdfunding, příští týden spustíme ve spolupráci se serverem Hithit kampaň," uvedli producenti.

Natáčení snímku, jehož scénář píšou Tomáš Hodan, Robert Geisler, Jan Bartes, Benjamin Tuček a Marek Najbrt, už začalo.

 

Právě se děje

Další zprávy