Trailer: Superhrdina Thor je v rekonstrukci. Už nechce být unylý a dá se do křížku s Hulkem

Martin Svoboda Martin Svoboda
24. 7. 2017 11:42
Na letošním setkání komiksových fanoušků i profesionálů Comic Con v San Diegu měl premiéru trailer k filmu studia Marvel Thor: Ragnarok. Mnohem víc než prvním dvěma dílům se ale podobá "barevným" Strážcům galaxie, v nichž místo fanfár zní popové šlágry a nikdo se tu nebere moc vážně. Takovou změnu by si u Thora, jehož dvojka nevyvázla z průměru, Marvel přál, a proto angažoval novozélandského režiséra Taika Waititiho.
Superhrdina Thor bude v novince od Marvelu válčit s Hulkem. | Video: Falcon

Thor patří mezi ty méně úspěšné sólové hrdiny současného vesmíru Marvel. Ne že by diváci měli něco proti němu jako postavě či jeho představiteli Chrisi Hermsworthovi. Jen mají boha hromu raději jako součást týmu Avengers než jako protagonistu vlastního filmu.

Je to zvláštní. Vždyť i úhlavní Thorův nepřítel Loki s tváří Toma Hiddlestona patří mezi ty vůbec nejoblíbenější postavy v celé spojené sérii. Přesto se druhé Thorovo dobrodružství pravidelně umisťuje ve spodní části žebříčku nejoblíbenějších marvelovek a první díl najdeme jen o pár příček výš. 

Nechceme fanfáry, ale popové šlágry!

Co na něm tedy divákům nesedí? Snad to, že se zatím nesl v linii nastolené "vážným" shakespearovským režisérem Kennethem Branaghem, jenž komiks pojal jako velkolepé klasické fantasy ve stylu Pána prstenů.

Ukázalo se ale, že publikum mnohem víc potěšili do nízké space opery stylizovaní marvelovští Strážci galaxie, kde místo fanfár doprovázejí akci popové šlágry a nikdo se nebere příliš vážně. V podstatě opak Branaghova stylu.

Ačkoliv se producenti u jednotlivých sólovek pokouší o alespoň drobné rozdíly, tentokrát kapitulovali a trailer třetího dílu s podtitulem Ragnarok ukazuje, že novozélandský režisér Taika Waititi chystá změny právě v tónině Strážců galaxie.

Thor tu má nový, modernější účes, je víc bezprostřední a ochotněji hláškuje. Jako by se Hermsworth v traileru pokoušel napodobovat Chrise Pratta alias Star-Lorda ze Strážců galaxie. 

Roztržitý král hipsterů Jeff Goldblum je vyvalený na pohovce, vše hýří barvami a bohyně smrti Cate Blanchettová slibuje tak ďábelskou Nemesis, že se Thor bude muset opět domáhat pomoci u Lokiho.

Nová upoutávka stejně jako celá kampaň bojuje hlavně s tím, aby se zbavila pověsti unylosti, jaká Thora po zaměnitelném druhém dílu zcela obklopila. Tvůrci si nenechávají pro sebe ani to, že se Thor střetne s Hulkem, symbolem té nejvíc třeskuté akce.

Exotický režisér má být jistě příslibem, že zároveň nepůjde jen o prázdnou imitaci Strážců galaxie a Thor nalezne charisma nejen jako postava, ale především jako samostatný film. 

Jestli se tento cíl podaří naplnit, se diváci dozví 26. října, až vstoupí Ragnarok do českých kin.

 

Právě se děje

Další zprávy