The Chemistry Gallery se loučí se stávajícím prostorem v paláci Orco společnou výstavou Vášeň

Kultura Kultura
1. 12. 2017 11:25
The Chemistry Gallery je jednou z uměleckých institucí, která se musí kvůli chystané kompletní rekonstrukci paláce Orco v Praze v Bubenské ulici vystěhovat. S příznivci se loučí společnou výstavou umělců, jejichž práci podporovala. “Na Bubenské 1 jsme měli celkem 45 výstav, kde se představilo více než 70 autorů. Výstava Vášeň nejlépe vystihuje to, co se uplynulých pět let v The Chemistry Gallery odehrávalo,” vzkazuje umělecký ředitel Petr Hájek fanouškům. Do 15. prosince tu budou k vidění obrazy Jana Uldrycha, Michala Ožibka, Jana Vytisky, Michala Cimaly a dalších 42 autorů a autorek. Nový prostor galerie prozatím hledá, se znovuotevřením počítá v březnu či dubnu 2018.
Michal Ožibko: Studie duplicity II (2017). Obraz, který malíř Michal Ožibko vystavoval v The Chemistry Gallery letos na jaře. Na aktuální výstavě se prezentuje zbrusu novým kouskem.
Michal Ožibko: Studie duplicity II (2017). Obraz, který malíř Michal Ožibko vystavoval v The Chemistry Gallery letos na jaře. Na aktuální výstavě se prezentuje zbrusu novým kouskem. | Foto: Michal Ožibko
 

Právě se děje

Další zprávy