Taking Back Sunday vezou do Roxy ostře "šťastnou desku"

Kultura Kultura
3. 12. 2014 7:57
Na jednoum pódiu se v Roxy sejdou tři nepřeslechnutelně razantní rockové party - Blitz Kids, Marmozets a Taking Back Sunday.
Taking Back Sunday.
Taking Back Sunday. | Foto: Taking Back Sunday

Praha - Středeční večer patří v pražském klubu Roxy anglo-americké rockové nadílce. Na jednom pódiu se během několika hodin vystřídají tři alternativní projekty se slyšitelnou razancí. Od držitelů nominace časopisu Kerrang! Blitz Kids přes nejlepší novou britskou kapelu Marmozets, s emotivním vrcholem v režii legend Taking Back Sunday.

Newyorská kapela utvořená roku 1999 kytaristou Eddiem Reyesem v Praze „rozehraje hru o tom, co je štěstí“. Příznačně pojmenované album Happiness Is doposud získalo příznivé recenze.

Taking Back Sunday: Stood A Chance.
Taking Back Sunday: Stood A Chance.

„Kapela se nezasekla v nostalgickém módu, soudě podle Lazzarových textů TBS neustále zrají, a to i díky zpěvákovu častějšímu prokopávání se hlouběji, jako v nepřekonatelném songu Better Homes And Gardens,“ napsal k nejnovějšímu albu skupiny Alternative Press.

Práce na šesté studiové desce pro ně byly zlomovým obdobím – pánové poprvé po deseti letech vydávali u nezávislého labelu (Hopeless), premiérově svěřili produkci alba Mikeovi Saponeovi a nahrávali ve složení „starého kolektivu“ zastoupeným Adamem Lazzarou (zpěv), Johnem Nolanem (kytara, vokály), Eddiem Reyesem (kytara), Shaunem Cooperem (baskytara) a Markem O'Connellem (bicí).

Rockeři z Long Islandu od počátku projektu prodali miliony desek a prošli žánrovou a osobnostní proměnou – z mladých punkerů vyrostli zkušení skladatelé a úspěšní dobyvatelé hudebních žebříčků s nespočtem příznivců po celém světě. Popularita je svedla na společná turné s HIM, Linkin Park či My Chemical Romance.

Na rockovou notu naladí před Taking Back Sunday rovnou dvě formace. Večerní trojkoncert zahájí britští alternativní pop-rockeři Blitz Kids, kteří svůj potenciál rozkryli návštěvníkům festivalů jako Sonisphere, Radstock nebo Slam Dunk.  Reprezentanti post-hardcorové scény Marmozets, pětice bratrů dvou rodin, jsou oproti Blitz Kids „provařenější“ – časopis Big Cheese je označil za nejlepší novou britskou kapelu, stejně jako Kerrang!, a stihli už vystoupit na festivalech Glastonbury, Download nebo Reading and Leeds.

 

Právě se děje

Další zprávy