Sziget se zapsal do Guinnessovy knihy rekordů v líbání

Roman Staněk
14. 8. 2007 23:15
Maďarsko překonalo rivala z Filipín. Současně se líbalo 7 451 párů

Sziget - Že hudební festivaly nemusí být jenom o hudbě, svědčí dva pokusy o zápis do Guinnessovy knihy rekordů, které si vymysleli organizátoři festivalu Sziget.

Speciál o festivalu SZIGET čtěte ZDE

S prvním začali hned při zahájení festivalu. Speciální pódium nabídlo prostor několika desítkám kapel, které se pokusily o odehrání nejdelšího nepřetržitého koncertu.

Koncert měl trvat celkém osm dnů, ve dne v noci, za deště i za slunce, s diváky i bez. Kromě technických přestávek, kdy se zvučilo, zněla hudba neustále. Zda se jim to povedlo, se bude vědět zítra.

Takhle se líbali Filipínci v Manile. Jejich pokus je už však dávno zapomenut
Takhle se líbali Filipínci v Manile. Jejich pokus je už však dávno zapomenut | Foto: Reuters

Další pokus o zápis do "guinessovky" byl více přitažlivější než nepřetžitý poslech průměrných kapel maďarské hudební produkce.

Organizátoři festivalu vycítili možnost využít více než 300 000 účastníků k pokusu o překonání rekordu nejvíce líbajících se párů současně na jednom místě.

Realizace pokusu byla záměrně odsunuta až na druhou polovinu festivalu, aby se tým líbajících mohl rozrůst o nové aktéry, které svede dohromady právě festivalové veselení.

Včera organizátoři oznámili, že mají k dispozici videozáznam, na kterém se v neděli večer po dobu deseti sekund líbá 7 451 párů.

Maďarsko tak opět předčilo svého rivala z Filipín, se kterým se pravidelně v soutěži hromadných polibků utkává.

Filipíny držely rekord od února, kdy se v hlavním městě Manile líbalo 6124 párů. Ale už v červnu letošního roku je Maďaři opět trumfli s 6613 páry. Tentokrát tak překonali sami sebe.

"Mysleli jsme, že se nám tady na festivalu podaří dosáhnout tak velkého čísla účastníků, které se Filipíncům už nepodaří překonat. Rádi bychom, aby rekord zůstal v Maďarsku napořád," uvedla Zsuzsa Simon z bulvárního deníku Bors, který líbací soutěž organizoval.

 

Právě se děje

Další zprávy