Sting, Young Fathers, The Veils... 10 tipů, na koho jít na festivalu Metronome

Hana Slívová Hana Slívová
22. 6. 2017 5:00
První velký festival tohoto léta je tu. Na pražském Výstavišti budou hrát v pátek 23. a v sobotu 24. června interpreti, které pozvali organizátoři druhého ročníku festivalu Metronome.

Kromě koncertů zahraničních hostů ale bude mít smysl vyrazit i na vystoupení tuzemských hudebníků - letošní Metronome se totiž nese ve znamení spolupráce, a většina kapel si tak na koncerty přizvala své kolegy. S Klárou Vytiskovou zahraje jazzman Ondřej Pivec, s Lenny raper Paulie Garand a s kapelou November 2nd zase Bradley Stratton z Cirkusu Praha. Další tipy? Jsou v naší grafice.

Foto: Festival Metronome

Sting

Pátek, 21:30, Metronome Stage

Jeden z nejslavnějších hudebníků současnosti, britský skladatel, zpěvák a baskytarista Sting, vydal loni jedenáctou desku 57th & 9th. Částečně ho inspirovala politická situace, hudebně se ale nic nemění: Sting si na něm pohrává s rockem, popem i jazzem, střídá baladické polohy s těmi svižnějšími a na albu jsou i skladby připomínající hudebníkovy "zlaté časy", například Down Down Down nebo Insallah. Sting v Praze zahraje devadesátiminutový koncert, zcela jistě tak dojde i na skladby z dob kapely Police. Podle setlistu nedávno odehraných koncertů by neměly chybět hity English Man In New York, If I Ever Lose My Faith in You nebo "novější" Desert Rose.

 

Právě se děje

Další zprávy