Sting, Young Fathers, The Veils... 10 tipů, na koho jít na festivalu Metronome

Hana Slívová Hana Slívová
22. 6. 2017 5:00
První velký festival tohoto léta je tu. Na pražském Výstavišti budou hrát v pátek 23. a v sobotu 24. června interpreti, které pozvali organizátoři druhého ročníku festivalu Metronome.

Kromě koncertů zahraničních hostů ale bude mít smysl vyrazit i na vystoupení tuzemských hudebníků - letošní Metronome se totiž nese ve znamení spolupráce, a většina kapel si tak na koncerty přizvala své kolegy. S Klárou Vytiskovou zahraje jazzman Ondřej Pivec, s Lenny raper Paulie Garand a s kapelou November 2nd zase Bradley Stratton z Cirkusu Praha. Další tipy? Jsou v naší grafice.

Foto: Festival Metronome

The Veils

Pátek, 20:30, ČT Park Stage

Londýnská indierocková skupina okolo hudebníka Finna Andrewse, o němž vydavatelství Rough Trade hovoří jako o nástupci Nicka Cavea či Davida Bowieho, se proslavila zejména Andrewsovou spoluprací s Davidem Lynchem na jeho sérii Twin Peaks. Není proto úplně náhoda, že hudba The Veils zní stejně klaustrofobicky a znepokojivě jako znělka seriálu. Páté album The Veils, Total Depravity z roku 2015, stojí za poslech ve studiové verzi a bude stát za to jistě i naživo. Zajímavost: píseň In the Nightfall se nahrávala v Lynchově domě a podle kapely má "stylovou atmosféru Laury Palmerové".

 

Právě se děje

Další zprávy