Spider-Man už chystá odvetu. V černém

pra, Reuters
13. 3. 2007 0:00
Londýn - Peter Parker alias Spider-Man si ve třetím pokračování oblékne nový kostým. V něm se od května utká s nepřáteli i sám se sebou. Uvnitř: VIDEO
Foto: Falcon

Do kin míří další pokračování superhrdinské komiksové adaptace a jak móda posledních let káže, namísto pestrobarevné hrdinské podívané ve stylu Joela Schumachera bude k vidění temný příběh, který kromě strhujících vizuálních efektů nabízí také hlubší vnor do psychiky hlavního hrdiny.

Po tápajícím Supermanovi, s démony bojujícím Batmanovi a tragickém osudu Daredevila se do temnot světa i své duše ponoří nový Spider-Man, jehož modročervený oblek změní barvu na černý.

Nejedná se o módní výstřelek, ale ryze praktickou záležitost. Nový oděv totiž zvyšuje hrdinovu sílu a dává mu nadpřirozené schopnosti, které se mu budou v boji dozajista hodit.

Kromě toho černá barva naznačuje právě tmavé a pomstychtivé stránky pavoučího muže, jež v novém dílu vyplouvají na povrch. Touží totiž po odplatě za smrt svého pěstouna, o kterou se zasloužil Flint Mark. Coby obr Sandman, který díky svému pískovému složení odolává ranám pěstí i kulkám ze samopalů, se tak stane Spider-Manovým nepřítelem číslo jedna.

Parker ovšem tentokrát nebojuje jen se zloduchy, ale i sám se sebou. Díky nově nabytým schopnostem se stane příliš sebejistý a začne zanedbávat všechny, na kterých mu záleží. Touha po odplatě je tak silná, že ohrožuje nejen jeho samého, ale i každého, koho miluje.

Konečné rozhodování je podle tvůrců nekompromisní. Musí si vybrat mezi lákavou sílou černého obleku a  soucitným hrdinou, kterým býval.

Aspoň co se týká hereckého obsazení, mohou zůstat fanoušci klidní. K žádným změnám totiž nedošlo.

V pavoučího muže se při natáčení opět převtělil Tobey Maguire, jeho láskou Mary Jane zůstala Kirsten Dunsteová a věčného protivníka Harryho Osborna, jemuž Spider-Man zabil otce, znovu ztvárnil James Franco.

Foto: Falcon

Sandmana, který se nově zařadil do skupiny Spider-Manových nepřátel, hraje Thomas Haden Church. Beze změny zůstal i režisérský post, který potřetí zaujal Sam Raimi.

Do kin si na třetího Spider-Mana budou fanoušci moci vyrazit začátkem května. Zda to bude naposledy, nikdo neví. "Spider-Mana beru jako trilogii, proto pro mě tento film znamená konec," nechal se slyšet Maguire, nicméně režisér Sam Raimi čtvrtý díl nevylučuje.

 

Právě se děje

Další zprávy