SOUTĚŽ Zajděte si zdarma na film Olga s novým odstínem laku

Kultura Kultura
28. 5. 2014 8:08
Pěti výhercům nabízíme volné vstupenky do kina a balíček kosmetiky.
Olga Havlová.
Olga Havlová. | Foto: Aerofilms

Soutěž - Vyhrajte s deníkem Aktuálně.cz vstupenky na dokumentární snímek Olga a k tomu balíček kosmetiky, který obsahuje například tři odstíny laku na nehty.

Pěti výhercům nabízíme dvě vstupenky na film Olga (platné do konce června v pražských kinech Aero, Světozor a Bio Oko) a k tomu už zmíněnou kosmetiku. Stačí odpovědět na soutěžní otázku, uvedenou na konci textu, a správnou odpověď zaslat s předmětem "Olga v Aeru" na mailovou adresu [email protected]. Soutěžit lze do čtvrtku 29. května do 11:00.

Podívejte se na novou ukázku z dokumentu Olga od Miroslava Janka. Olga Havlová v ní potkává hollywoodskou herečku Jane Fonda.
Podívejte se na novou ukázku z dokumentu Olga od Miroslava Janka. Olga Havlová v ní potkává hollywoodskou herečku Jane Fonda.

Dokument Olga je intimním portrétem výjimečné osobnosti naší před i polistopadové historie – bývalé první dámy a zakladatelky Výboru dobré vůle. Impulz k natočení filmu vzešel z okruhu přátel Olgy Havlové a definitivní rozhodnutí natočit film padlo v roce 2013, kdy by se Olga Havlová dožila osmdesáti let.

Autorem dokumentu je režisér Miroslav Janek, který je podepsaný například pod filmy Čtyři dohody, Nachové plachty nebo Umanutá. V emigraci před rokem 1989 se potkal se slavným filmařem Godfreym Reggiem, se kterým několik let spolupracoval jako střihač na jeho filmech.

Film Olga je koláží starších dochovaných záběrů a fotografií a současného materiálu, který režisér natočil při rozhovorech s přáteli a bývalými spolupracovníky paní Olgy. Snímek se vyhýbá jednoduché naraci a výčtu biografických dat a spíše se z útržků snaží sestavit emocionální obraz civilního i profesionálního života této osobité ženy.

Premiéru měl na začátku března na festivalu Jeden svět a do českých kin vstoupil 15. května. Slavnostní premiéra filmu z pražského Aera s živým koncertem The Plastic People of the Universe byla 13. května přenášena do dvaadvaceti kin v České republice.

Jak se jmenuje film ze slavné trilogie Godfreyho Reggia, na jehož střihu se v emigraci podílel i režisér Miroslav Janek?

 

Právě se děje

Další zprávy